Din centralizarea făcută de Ministerul Educaţiei, există asigurat un stoc de 30 milioane măşti de protecţie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că din centralizarea realizată la nivelul ministerului există asigurat pentru unităţile de învăţământ un stoc de 30 de milioane de măşti de protecţie, precizând că de respectarea regulii privind portul măştii sunt responsabili directorul şcolii şi persoana desemnată pentru asigurarea protecţiei sanitare.

Din centralizarea pe care am făcut-o la nivelul Ministerului Educaţiei, la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene, în total există un stoc de peste 30 de milioane de măşti. Este un stoc mai mult decât suficient pentru a fi pus la dispoziţia acelor elevi şi cadre didactice care vor avea nevoie, din diverse motive, de măşti pe care să le obţină din şcoală„, a afirmat Sorin Cîmpeanu, vineri, la Palatul Victoria.

Ministrul a precizat că măştile au fost distribuite în şcoli. „În ultima perioadă, în fiecare zi, au fost acţiuni mixte, Inspectorat Şcolar Judeţean, Direcţie de Sănătate Publică, Prefectură, autoritate locală, tocmai pentru verificarea cât mai multor şcoli din România”, a adăugat Cîmpeanu.

Acesta a subliniat că responsabilitatea în privinţa respectării portului măştii în şcoli revine „directorului unităţii de învăţământ”.

Responsabilitatea poate fi partajată cu persoana desemnată pentru asigurarea protecţiei sanitare. Ministerul Educaţiei a cerut şi are listă, nume şi prenume, date de contact pentru fiecare persoană responsabilă în fiecare şcoală cu protecţia sanitară. Deci, directorul unităţii de învăţământ şi persoana desemnată sunt responsabile pentru acest lucru. Există reglementări legale care prevăd sancţiuni pentru zădărnicirea combaterii pandemiei de COVID-19. Sunt convins că niciunul din colegii noştri care au în sarcină managementul unităţilor de învăţământ, managementul şcolilor nu-şi doreşte să răspundă pentru zădărnicirea combaterii pandemiei de COVID-19. Sunt convins că regulile vor fi respectate în şcoli aşa cum s-a dovedit deja, mai riguros decât în orice alte medii„, a mai spus Cîmpeanu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...