Dinamo București s-a despărțit de antrenorul Ovidiu Burcă

Publicat: 28 nov. 2023, 17:00, de Alice Gherman, în SPORT , ? cititori
Dinamo București s-a despărțit de antrenorul Ovidiu Burcă
foto Facebook

Clubul de fotbal Dinamo a anunţat azi că renunță la contractul cu antrenorul Ovidiu Burcă. Rezilierea s-a făcut de comun acord cu antrenorul și a venit, cumva, ca urmare a înfrângerii cu 1-0 din derby-ul cu FCSB din etapa a 17-a a Superligii.

„Clubul Dinamo 1948 București anunță, în mod oficial, încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Ovidiu a început cariera la Dinamo pe 21 iulie 2022, la începutul unui sezon în care nu mulți antrenori s-ar fi responsabilizat cu o asemenea misiune. Într-o situație în care mulți prognozau falimentul, Ovidiu și-a asumat o responsabilitate mai mare decât cea de simplu antrenor: de a se asigura că un simbol românesc nu moare, că va avea continuitate. Și ce poveste am avut împreună!”, au postat pe Facebook, cei de la Clubul de fotbal Dinamo București.

„La finalul unui sezon în care toate resursele au fost limitate, strictul necesar la Dinamo lipsea în multe momente, ne-am întors în Superligă, acolo unde ne este locul, alături de Ovidiu Burcă, «nebunul» a cărui speranță nu s-a năruit nicicând, deși realitatea ne dădea multe semne că ar fi trebuit să se năruie. Pentru că ne-a făcut să credem în Dinamo și pentru etica de muncă ireproșabilă, îi mulțumim lui Ovidiu Burcă. Drumurile noastre se despart, însă nimeni nu ne va putea lua vreodată momentele trăite la promovarea în primul eșalon. Ele își au locul de cinste în istoria clubului pe care dorim să îl reconstruim la nivelul zilelor de glorie apuse”, mai scrie pe pagina oficială de Facebook a clubului din Ștefan cel Mare.

Mâine este anunțată o conferință de presă la Baza de Pregătire Săftica, unde antrenorul Ovidiu Burcă va face bilanțul activității sale la Clubul de fotbal Dinamo București.

Dinamo a ajuns la 11 etape consecutive fără victorie, trei egaluri şi opt eşecuri și are cel mai slab atac din prima ligă, cu doar 9 goluri marcate.