Directorii unei companii energetice, puși sub acuzare

Procurorii suedezi i-au pus sub acuzare joi pe președintele și pe fostul CEO ai Lundin Energy pentru complicitate la crimele de război comise de armata Sudanului și milițiile aliate cu aceasta.

Totul s-a petrecut în Sudanul de Sud, între 1993 și 2003, potrivit Reuters. Anchetatorii din Suedia afirmă că această companie energetică a cerut guvernului sudanez să îi asigure un potențial câmp petrolier, știind că acest lucru ar însemna luarea cu forța a zonei. Magistrații afirmă că acest lucru îi face pe directori complici în crimele de război comise de armata sudaneză și aliații săi împotriva populației civile.

Manieră care este interzisă

„Ceea ce constituie complicitatea în sensul penal este că ei au făcut aceste cereri în pofida faptului că înțelegeau sau, în orice caz erau indiferenți, față de faptul că forțele armate și milițiile purtau războiul într-o manieră care este interzisă de dreptul internațional umanitar”, afirmă un comunicat remis de parchetul suedez.

Lundin Energy, o companie ce își are sediul în Stockholm, a remis un comunicat propriu în care respinge acuzațiile aduse președintelui Ian Lundin și fostului CEO Alex Schneiter, acum un membru al consiliului de administrație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...