Directorul adjunct al ASSMB și șeful Spitalului Colentina, reținuți de DNA

Cristian Plută, directorul adjunct al Administrației Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, și George Mirel Cristescu, managerul Spitalului Colentina, au fost reținuți de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită.

După o serie de percheziții efectuate de DNA la Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale București (ASSMB), respectiv Spitalul Colentina, directorul adjunct al ASSMB, Cristian Plută, și managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu au fost reținuți de procurorii anticorupție. Plută este acuzat de DNA că ar fi primit 20.000 de euro mită de la managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, în schimbul intervenției la Primărie pentru numirea acestuia în funcție. La rândul lui, George Mirel Cristescu este acuzat de dare de mită și delapidare.

Adjunctul ASSMB mai este, de asemenea, anchetat pentru că ar fi acceptat 5% din valoarea unor contracte pentru a favoriza anumite firme să câştige licitaţiile organizate de instituţie în vederea unor reparații și reabilitări la diverse unități sanitare.

În urma acestei acuzații, au mai fost reținuți Alexandru-Paul Dumitru, reprezentantul SC Palex Construcţii Instalaţii și Silviu Stăncilă.

În luna aprilie, Alexandru-Paul Dumitru i-a promis lui Cristian Plută o sumă de bani, prin intermediul lui Silviu Stăncilă dacă favorizează la licitație anumite firme. Banii au fost dați lui Cristian Plută, prin intermediul lui Silviu Stăncilă, în mai multe tranșe, din aprilie până în august. Suma totală primită de Plută se ridică la 306.439,17 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...