Directorul Penitenciarului Giurgiu, demis după evadarea unui deținut

Directorul Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu a fost demis după evadarea unui deținut, conform unei propuneri a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Propunerea a fost transmisă ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, care va emite ordinul de încetare a exercitării atribuțiilor de serviciu în funcția de director pentru Marius-Lucian Fulga.

„În urma analizei dispuse la Penitenciarul Giurgiu, ulterior evadării înregistrate de unitatea de detenţie, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a propus domnului Cătălin-Marian PREDOIU, Ministrul Justiţiei, emiterea ordinului de încetare a exercitării atribuţiilor de serviciu în funcţia de director, pentru domnul comisar şef de poliţie penitenciară Marius-Lucian Fulga, director al Penitenciarului Giurgiu”, a transmis ANP.

Decizia ANP vine după ce un bărbat a evadat luni din curtea închisorii, folosindu-se de o autoutilară. El a fost prins imediat, în Giurgiu, de către polițiștii din oraș.

„Vă informăm că, luni, 16.11.2020, în jurul orei 12:50, Penitenciarul Giurgiu a înregistrat evadarea unei persoane private de libertate care desfășura activități lucrative în proximitatea zonei de acces în unitate.

Administrația locului de deținere a sesizat de îndată Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, echipajele mobilizându-se cu rapiditate și profesionalism. Astfel, persoana în cauză a fost identificată și capturată pe raza municipiului Giurgiu, și reîncarcerată la ora 13:20.

Cu privire la faptă, s-a procedat la informarea: Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, judecătorului de supraveghere a privării de libertate. Cauzele și împrejurările producerii evenimentului vor fi stabilite de organele judiciare abilitate”, a transmis, ieri, ANP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...