Directorul Untold este revoltat: Care e diferența între pelerinajul religios și un festival?

Publicat: 23 mai 2021, 11:58, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Directorul Untold este revoltat: Care e diferența între pelerinajul religios și un festival?

Directorul festivalurilor Untold și Neversea, Edy Chereji, a reacționat după pelerinajul de Rusaliile Catolice care a avut loc la noi în țară și consideră că autoritățile tratează cu „dublă măsură” cele două tipuri de evenimente, deși condițiile în care acestea se desfășoară sunt aceleași.

„Foarte bine că se organizează pelerinaje. Nu e primul și nici nu va fi ultimul, pe timp de pandemie. Dar nu am cum să nu fiu deranjat de dubla măsură cu care ne tratează autoritățile. Care e diferența, ca organizare, între pelerinajul de azi și un festival? Ai zice că e vorba tot de zeci de mii de oameni la un loc, tot aer liber, tot pandemie. Există, totuși, o diferență! Aceea că noi am propus ca la evenimentele noastre absolut toți participanții să fie persoane vaccinate, testate sau care au trecut prin boală”, a scris Edy Chereji, pe rețelele de socializare.

Acesta a precizat că autoritățile ar trebui să permită organizarea unor eventimente precum Untold ori Neversea „măcar începând cu luna august”.

„Nu e revoltător pentru noi, cei care venim cu cele mai riguroase norme și soluții, plătim taxe și impozite, să fim restricționați pe motiv ca încă nu este sigur să organizezi evenimente cu mai mult de 500 de persoane, dar în același timp să stăm și să ne uităm la imagini cu zeci de mii de oameni, participând la un pelerinaj? 

Toată lumea are dreptul la normalitate! Și vă garantez că nu suntem două tabere. Sunt mulți tineri care merg la biserică, precum și la concerte. Dacă sunt responsabili, se vaccinează, se testează, de ce îi legați la un ochi și le astupați o ureche?”, a adăugat directorul Untold.