Discursul lui Mutu pentru Naționala de Tineret a României

Publicat: 07 apr. 2021, 21:00, de Eliza Popa, în SPORT , ? cititori
Discursul lui Mutu pentru Naționala de Tineret a României

Antrenorul Naționalei de Tineret a României, Adrian Mutu, a ținut jucătorilor săi un discurs care a făcut deja înconjurul internetului.

Naționala U21 nu s-a calificat la Campionatul European, dar nu a suferit nicio înfrângere. Adrian Mutu le-a mulțumit jucătorilor săi și le-a spus că este mândru de ei, chiar dacă rezultatul nu a fost cel dorit.

Vă spun că ce am reușit noi în zece zile a fost să schimbăm o mentalitate. Ați reușit să schimbați mentalitatea unei națiuni. Nu ați fost învinși și nu o să fiți niciodată învinși! Nu numai în rezultate, dar ați văzut, nu o să fiți învinși în atitudine niciodată!”.

Gestul lui Mutu este cu atât mai neașteptat cu cât vine de la o persoană a cărei tinerețe a fost zbuciumată și care a dat impresia că nu crede în capacitatea sa, dar și în victoria nației sale, potrivit Europa FM.

Acceptăm cu greu greșeala

Dar este cu atât mai spectaculos cu cât, azi în România, acceptăm cu greu greșeala, nu ne dăm timp să reparăm lucrurile greșite și, mai ales, nu mai credem în posibilitățile noastre.

Discursul acesta este cu atât mai neașteptat cu cât laudele și modelele lipsesc în România, iar capacitatea de a recunoaște meritele unor sau altora este mică. Este o țară în care nu ne lăudăm sau cel puțin nu avem repere comune de laudă. Suntem mai curând fani sau adversari ai cuiva sau ai unei idei”, notează Europa FM.