Discuții pe tema carantinării Capitalei. Anunțul făcut de Nicușor Dan

​​Consilierul general USR-PLUS si propunerea de viceprimar al Capitalei, Vlad Vociulescu, spune că va discuta cu primarul general Nicușor Dan despre posibilitatea ca Bucureștiul să fie plasat în carantină.

 „Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a declarat Voiculescu la Europa FM.

Vlad Voiculescu afirmă că secțiile de Terapie Intensivă din Capitală sunt pline. Deja câțiva pacienți au fost transferați în spitalele din alte orașe din cauza presiunii care există în secțiile ATI din București.

De la debutul pandemiei și până în preent, în București s-au înregistrat 77.796 de cazuri de îmbolnăviri, din care 1.946 au fost raportate în ultimele 24 de ore. Incidența cazurilor de infectări în Capitală este de 6,56 la mia de locuitori.          

Later edit

Primarul general Nicușor Dan a anunțat marți seară că nu va fi instituită carantina.

„Carantina se impune când un anumit indicator trece de un anumit nivel. Nu suntem acolo. Indicatorul este undeva în jur de 6 și nu se impune în acest moment carantinarea”, a spus Nicușor Dan, adăugând că măsura carantinei este „ultima ipoteză”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...