Djokovic recunoaște că a participat la evenimente știind că este pozitiv la Covid 19. Dă vina pe o „eroare de judecată”

Novak Djokovic a recunoscut că a fost o „eroare de judecată” faptul că a participat cu bună știință la o ședință foto și la un interviu, în timp ce era pozitiv la Covid-19.

Djokovic a spus că a fost testat negativ la un test rapid de antigen pe 16 decembrie și „din exces de precauție” a făcut și un test PCR în aceeași zi, conform The Weekly Times Australia.

El a participat a doua zi la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a prezenta premii. Abia după ce evenimentul a avut loc, ar fi primit un rezultat pozitiv la testul PCR.

Pe 18 decembrie, Djokovic a participat la o ședință foto și un interviu știind deja că este Covid-19 pozitiv – o decizie la care a reflectat-o ​​drept o „eroare de judecată”.

După interviu, pe drumul spre casă unde urma să stau izolat în perioada necesară, m-am gândit că participarea la evenimente a fost o eroare de judecată și accept că ar fi trebuit să reprogramez aceste angajamente”, a spus campioana sârbă la tenis.

Filmul evenimentelor

Într-o postare pe Facebook, Djokovic  explică firul evenimentelor din decembrie.

Conform acestuia, pe 14 decembrie a participat la un meci de baschet la Belgrad, eveniment după care s-a raportat că un număr de persoane au fost testate pozitiv cu COVID 19.

În ciuda faptului că nu am avut simptome COVID, am făcut un test antigen rapid la 16 decembrie care a fost negativ și, din exces de precauție, am făcut și un test PCR oficial în aceeași zi. A doua zi am participat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a înmâna premii copiilor și am făcut un test antigen rapid înainte de a merge la eveniment, și a ieșit negativ. Am fost asimptomatic, m-am simțit bine și nu primisem notificarea unui rezultat pozitiv al testului PCR decât după acel eveniment”, susține sârbul.

A doua zi, pe 18 decembrie, a participat la centrul său de tenis din Belgrad pentru un interviu dat revistei L’Equipe și o ședință foto.

M-am simțit obligat să susțin interviul L’Equipe, deoarece nu am vrut să-l dezamăgesc pe jurnalist, dar m-am asigurat că mă distanțez social și port mască, cu excepția cazului în care mi se făcea fotografia. În timp ce m-am dus acasă după interviu să mă izolez pentru perioada cerută, m-am gândit că a fost o eroare de judecată și accept că trebuia să reprogramez acest angajament”, susține Djokovic.

Cât privește declarația sa de călătorie, aceasta a fost depusă de echipa lui în numele său iar agentul „își cere scuze sincer” pentru greșeala administrativă de a bifa caseta incorectă referitoare la călătoriile făcute înainte de a veni în Australia

A fost o eroare umană și cu siguranță nu intenționată. Trăim vremuri dificile într-o pandemie globală și uneori pot apărea aceste greșeli. Astăzi, echipa mea a oferit informații suplimentare guvernului australian pentru a clarifica această chestiune. Nu voi mai face niciun comentariu din cel mai mare respect pentru guvernul australian, autorități și procesul în curs.

Este întotdeauna o onoare și un privilegiu să joci la Australian Open. Vreau doar să am ocazia să concurez împotriva celor mai buni jucători din lume”, a mai spus campionul sârb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole