DNA a reținut o femeie: Ar fi încasat salariile unor foști angajați și și-a cumpărat bijuterii

Directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Caraş-Severin, Felicia-Gabriela Mehedinţu, a fost reţinut de DNA.

Aceasta este acuzată că ar fi încasat salariile unor foști angajați și cu o parte din bani și-ar fi cumpărat bijuterii. Prejudiciul pe care l-a provocat instituției este de peste 900.000 de lei.

Femeia a fost reținută pentru 24 de ore. Aceasta este urmărită penal pentru două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite, instigare la fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată și două infracțiuni de delapidare în formă continuată.

Se pare că Felicia Mehedințu ar fi permis ilegal ca doi angajați ai instituției să își primească salariile, cu toate că cei doi nu s-ar fi prezentat decât sporadic la muncă, neîndeplinindu-și atribuțiile stabilite prin regulamente și prin fișa postului.

În acest mod, ar fi provocat instituției un prejudiciu de 139.110 lei, echivalent cu foloasele necuvenite pentru cei doi în perioada 1 noiembrie 2019 – aprilie 2021, respectiv în perioada 1 aprilie 2020 – aprilie 2021.

De asemenea, în perioada ianuarie 2020 – aprilie 2021, ea și-ar însușit, atât în interesul său, cât și pentru alți angajați ai instituției următoarele sume:

482.672 de lei, reprezentând drepturi salariale ale unor persoane care nu mai aveau raporturi de muncă cu instituția, respectiv sume de bani pentru plata normei de hrană sau a sporului de condiții vătămătoare aferente timpului în care angajații erau în concediu medical, de odihnă sau aveau zile libere. O parte din bani ar fi fost folosiți la cumpărarea unor bijuterii din aur.

aproximativ 50.000 de lei (circa 3.300 de lei/lună), reprezentând sume de bani retrase în baza unor ordine de deplasare care atestau împrejurări necorespunzătoare adevărului. În acest sens, ea ar fi determinat patru angajați ai instituției ca, în perioada ianuarie 2021 – martie 2021, să falsifice 11 ordine de deplasare care atestau in mod nereal că angajații instituției s-ar fi deplasat în interesul serviciului în anumite localități.

Totodată, începând din mai 2018 , în calitate de director executiv al instituției, ar fi semnat o serie de acte (ordine de plată, dispoziții de plată și CEC-uri), prin care și-ar fi însușit lunar câte 6.600 de lei (timp de 35 de luni), în total 231.000 de lei, reprezentând compensația lunară pentru chirie încasată în baza unor contracte de închiriere falsificate. În acest sens ar fi folosit contracte de închiriere (înscrisuri sub semnătură privată), care ar fi fost falsificate atât prin contrafacerea subscrierii (semnăturii atribuite unei alte persoane) cât și prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, spun procurorii.

Șefia Direcției Județene pentru Agricultură Caraș-Severin urmează să fie dusă la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...