DNA, decizie finală în cazul lui Florin Coldea și Dumitru Dumbravă. Se continuă urmărirea penală

Publicat: 24 mai 2024, 16:39, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
DNA, decizie finală în cazul lui Florin Coldea și Dumitru Dumbravă. Se continuă urmărirea penală

Procurorul DNA, Mihaela Iorga Moraru, a luat o decizie importantă în cazul fostului șef executiv al SRI, Florian Coldea, generarului Dumitru Dumbravă și pentru avocatul Doru Trăilă. Toți cei trei sunt acuzați de trafic de influență și vor fi, în continuare, sub urmărire penală.

Florin Coldea nu poate părăsi țara

UPDATE: Pe toată perioada controlului judiciar, Florin Coldea trebuie să respecte mai multe reguli clare. Printre altele, nu are voie să părăsească țara și nici să comunice, sub nicio formă, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

Conform informațiilor tranmise de DNA, fără precizarea numelor exacte ale inculpaților, cei doi oameni de afaceri şi avocatul din cadrul Baroului Bucureşti trebuie să depună o cauțiune de 500.000 de lei, respectiv 150.000 lei în cazul celui de-al patrulea inculpat.

Acestea vor fi consemnate pe numele lor, la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar au și posibilitatea de a acționa prin constituirea unor garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita aceloraşi sume de bani, în favoarea DNA.

Direcția Națională Anticorupție a emis un comunicat de presă prin care anunță că suspecții vor fi cercetați penal pentru faptele săvârșite.

”I. Efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții:

– TRĂILĂ DORU – FLOREL, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență prev. de art.291 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000,

– DUMBRAVĂ DUMITRU, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență prev. de art.291 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000,

– COLDEA FLORIAN, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență prev. de art.291 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000,

– TOCACI DAN – VICTOR, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență prev. de art. 48 alin. 1 rap. la art. 291 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000,

–  SC WISE LINE CONSULTING SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor prev. de art. prev. de art. 49 alin. 1 lit. b din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

–  SC STRATEGIC SYS SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor prev. de art. prev. de art. 49 alin. 1 lit. b din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.”, arată un comunicat al DNA.