DNA, din nou bună de plată! Dan Radu Rușanu a câștigat 70.000 de lei în instanță

Statul va plăti din nou pentru abuzurile DNA. Curtea de Apel București a obligat Ministerul de Finanțe să-i plătească fostului președinte al Autorități de Supraveghere Financiară, Dan Radu Rușanu, suma de 70.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare.

Conform deciziei, suma reprezintă onorariile avocaților care l-au reprezentat pe Dan Radu Rușanu în dosarul fabricat de DNA în care a fost ținut 4 luni în arest preventiv și achitat definitiv de ÎCCJ. Judecătorii Daniel Marian Drăghici și Crina Bianca Tramindan de la Curtea de Apel București au admis astfel apelul lui Rușanu împotriva hotărârii Tribunalului București, care îi respinsese solicitarea.

Dan Radu Rușanu a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, influențarea declarațiilor, favorizarea făptuitorului, folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite.După un 1 și 3 luni de la soluția de achitare pronunțată de Curtea de Apel București, fostul șef al ASF Dan Radu Rușanu a fost achitat definitiv de instanța supremă în 2017 pentru toate acuzațiile.

Achitarea a fost dispusă pentru că “fapta nu există”, “fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”. Având în vedere că fostul șef al ASF a fost obligat să-și angajeze avocați pentru a se apară de acuzațiile de DNA, acuzații care s-au dovedit a fi pureinvenții, fără vreo baza reală, după cum au stabilit două instanțe, Dan Radu Rușanu a dat în judecată Ministerul de Finanțe, după achitarea definitivă, pentru a-și recupera onorariile achitate apărătorilor săi. Acțiune care a fost admisă în parte de Curtea de Apel București. “Admite apelul. Anulează sentința apelată și rejudecând: Admite în parte acțiunea. obliga pârâtul să plătească reclamantului suma de 70.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare, sub formă onorariilor avocaților, efectuate în cadrul dosarului penal. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 2.505 lei cheltuieli de judecată în fond. Obligă intimatul să plătească apelantului suma de 1.252,5 lei cheltuieli de judecată în apel. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel București”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...