DNA: O societate curată, liberă de corupţie reprezintă garanţia eficienţei, a performanţei şi a dezvoltării

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) transmis, duminică, într-un mesaj cu ocazia Zilei Justiţiei, că o societate curată, liberă de corupţie reprezintă garanţia eficienţei, a performanţei şi a dezvoltării.

“Cu ocazia Zilei Justiţiei, conducerea DNA le urează tuturor procurorilor, judecătorilor şi reprezentanţilor celorlalte profesii juridice, sănătate, putere şi curaj în activitatea pe care o desfăşoară. O societate curată, liberă de corupţie reprezintă garanţia eficienţei, a performanţei şi a dezvoltării. Numai o societate în care corupţia este respinsă ca atitudine şi comportament le poate oferi celor merituoşi şi oneşti şansa de a-şi pune energia şi cunoştinţele în slujba interesului public ori pentru a construi proiecte durabile”, precizează DNA.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, justiţia penală rămâne o componentă esenţială a structurii democratice a societăţii româneşti, iar anticorupţia trebuie să dea un răspuns clar şi categoric aşteptărilor venite dinspre cetăţeni.

“Anticorupţia trebuie să menţină ferm angajamentele concrete asumate pe linia întăririi statutului de ţară europeană cu un stat de drept pe deplin funcţional. De aceea, forţa de reacţie a DNA – principala instituţie anticorupţie – nu trebuie restrânsă, ci dimpotrivă, activ reconsolidată. DNA este o instituţie solidă care a demonstrat pe parcursul existenţei sale că are experienţa, rezistenţa şi aplombul necesare pentru a face anchete în cazuri de corupţie importante. Procurorii, întregul personal care lucrează în DNA, sunt pe deplin conştienţi de rolul, misiunea şi aşteptările cetăţenilor”, se mai arată în mesajul conducerii DNA.

De asemenea, conducerea DNA îi salută pe noii procurori şi angajaţi care s-au alăturat de curând echipei şi îi îndeamnă pe toţi ceilalţi procurori şi colegi să îşi continue activitatea cu mai multă implicare, curaj şi profesionalism şi, totodată, îi asigură ca vor avea întreaga susţinere în situaţiile dificile care ar putea să apară.

1 COMENTARIU

  1. Iluzii desarte! Odata cu trecerea de la socialism la capitalismul ,,salbatic,,,mica spaga cu Kent,cafea,si produse alimentare,a fost inlocuita cu procentul de minim 10 %,ca deh, pretentiile si importanta ,,decidentului,,(si ale amantei)care are ,,pixul in mana,au crescut .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole