DNA, percheziții la AJPIS Ilfov, la un azil și la domiciile unor funcționari din subordinea Ministerului Muncii

Publicat: 13 iul. 2023, 09:25, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
DNA, percheziții la AJPIS Ilfov, la un azil și la domiciile unor funcționari din subordinea Ministerului Muncii

Procurorii anticorupție efectuează percheziții, joi, la sediul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Ilfov și la Centrul de bătrâni Armonia, dar și la domiciile unor funcționari publici, într-o acțiune referitoare la modul în care instituțiile de control și-au îndeplinit atribuțiile în privința azilelor din Voluntari.

Amintim că, în această săptămână, în contextul azilelor groazei, Nela Decusară a fost demisă de la șefia AJPIS Ilfov.

DNA, percheziții la AJPIS Ilfov, la un azil și la domiciile unor funcționari publici

Potrivit G4Media, acțiunea DNA de joi îi vizează și pe doi funcționari AJPIS Ilfov, pe care procurorii anticorupție îi suspectează că l-ar fi ajutat pe Ștefan Godei să acopere neregulile de la unul dintre azilele groazei.

Potrivit procurorilor, cei doi funcționari l-ar fi ajutat pe Ștefan Godei, omul indicat de DIICOT drept liderul grupării din afacerea cu azilele groazei, să mute bătrânii din azil „ca marfa dintr-un depozit”, astfel încât Centrul Armonia să pară că ar îndeplini condițiile legale de funcționare.

AJPIS este o instituție din subordinea Ministerului Muncii și are rolul de a verifica modul în care este respectată legislația de către centrele sociale.

Centrul Armonia a fost operat de un ONG înființat de Ștefan Godei și Ligia Enache. Ștefan Godei, care a fost șofer la Primăria Capitalei în mandatul Gabrielei Firea, a fost arestat preventiv în dosarul azilelor groazei.