DNA reia cererea pentru începerea urmăririi penale în cazul unui ministru al Sănătății

Senatul va trebui să decidă dacă va valida o nouă cerere pentru începerea urmăririi penale pe numele lui fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog. Acesta ar fi intervenit ca o consilieră să-și ia salariul, deși nu s-a prezentat la serviciu. În 2019, Senatul a respins o cerere similară.

Conform unui comunicat de presă transmis miercuri de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei.

Infracțiunile vizate sunt de abuz în serviciu, în formă continuată.

Conform procurorilor, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul, deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi semnat foile colective de prezență. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

Pe 23 septembrie 2019, Senatul a respins cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog. În favoarea cererii s-au pronunţat 30 de senatori, 82 au votat împotrivă şi patru s-au abţinut.

În prezent, Bodog este senator (PSD), la al treilea mandat consecutiv.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...