„DNA-ul BOR” a primit botezul Patriarhului Daniel

Publicat: 02 mart. 2024, 09:24, de Ion Teleanu, în ACTUALITATE , ? cititori
„DNA-ul BOR” a primit botezul Patriarhului Daniel
„DNA-ul BOR” a primit botezul Patriarhul Daniel

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat săptămâna aceasta o serie de hotărâri, printre care și controversatul proiect botezat „DNA-ul BOR”.

Sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a avut loc în ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Cu această ocazie au fost luate o serie de măsuri printre care și înființarea în cadrul Bisericii Ortodoxe Române unei structuri proprii de control.

„Reamintim faptului că, prin Corpul de control financiar și audit de la eparhii, mitropolii și Patriarhia Română, autoritatea bisericească verifică situațiile financiare și patrimoniale de la parohii, eparhii și mitropolii, iar în cazul în care constată deficiențe și lipsuri adoptă măsuri pentru remedierea acestora, pentru a căror corectă aplicare sunt responsabile Sinodul Mitropolitan, respectiv Sinodul Permanent; în respectivele Corpuri de control financiar și audit trebuie să fie încadrați specialiști (economiști și auditori financiari) cu experiență, care să fie caracterizați prin corectitudine, profesionalism și fidelitate față de Biserică”, se precizează la punctul 10 al textului parvenit de la Cancelaria Sfântului Sinod.

Practic, BOR își va creea propria sa Direcție Națională Anticorupție (DNA). Dar de unde oare vor proveni specialiștii „caracterizați prin corectitudine, profesionalism și fidelitate față de Biserică”?