„Doamne, Dumnezeule mare…Ce Rușine!”. Oana Pellea relatează pe Facebook experiența din Cimitirul Bellu

Publicat: 12 dec. 2021, 21:30, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
„Doamne, Dumnezeule mare…Ce Rușine!”. Oana Pellea relatează pe Facebook experiența din Cimitirul Bellu

Actriţa Oana Pellea se declară dezamăgită după o vizită la Cimitirul Bellu Ortodox, înscris în Lista monumentelor istorice. Ea afirmă pe pagina sa de Facebook, unde a postat și fotografii, că acesta arată ca un loc părăsit şi că niciodată nu a văzut un astfel de dezastru.

Actriţa Oana Pellea a postat mai multe fotografii cu Cimitirul Bellu pe pagina sa Facebook, ilustrând flori, candele sau PET-uri aruncate aiurea sau strânse grămadă, garduri și monumente în paragină. ”Am fost la cimitir.Bellu ortodox. Niciodată nu am văzut asemenea dezastru. Arată ca un loc părăsit! Doamne, Dumnezeule mare…Ce Rușine!Ansamblul „Cimitirul Șerban Vodă – Bellu” este înscris în Lista monumentelor istorice 2010 – Municipiul București”, a scris actrița pe Facebook.

În Cimitirul Bellu, funcţional din 1856, sunt îngropaţi oameni politici, scriitori, cântăreţi și actori, printre care și regretatul Amza Pellea, tatăl Oanei Pellea.
Printre personsalitățile înmormântate aici se mai numără Anda Călugăreanu, Aristide Demetriade, Alexandru Tocilescu, Aurel Vlaicu, Alexandru Macedonski, Alexandru Paleologu, A.D. Mincu, Camil Petrescu, Contantin Tănase, etc.

În anul 2011, Cimitirul Bellu a fost inclus pentru prima oară în programul internaţional „Noaptea Muzeelor“ și a avut peste 10.000 de vizitatori, mult peste aşteptările organizatorilor. Schimbat peste noapte la faţă, Bellu a devenit arunci un muzeu european…

Fotografiile aici: https://www.facebook.com/oanapelleateatru/posts/pfbid02uZ2EX95LzrkfJzKARKrTRJoiw8SqQfGvEUTfcpZXPRD9kUpq1sSRbro896Q3BPDKl