Doar 5% dintre companiile românești sunt asigurate împotriva incidentelor de securitate cibernetică

Doar 5% dintre companiile din România sunt asigurate împotriva incidentelor de securitate cibernetică, în timp ce la nivelul Uniunii Europene procentul este de 21%, arată datele Eurostat.

În 2019, 21% din companiile din UE care aveau cel puţin 10 angajaţi au declarat că sunt asigurate împotriva incidentelor de securitate IT&C. Statele membre cu cea mai mare pondere a companiilor asigurate împotriva incidentelor de securitate IT&C sunt Danemarca (56% din toate companiile), urmată de Irlanda, Franţa şi Suedia (toate cu 39%).

În schimb, mai puţin de 5% din companii erau asigurate împotriva incidentelor de securitate în Bulgaria (3%), Lituania, Ungaria şi Slovenia (toate cu 4%) şi România (5%).

Eurostat subliniază că, la nivelul UE, ponderea companiilor asigurate împotriva incidentelor de securitate IT&C variază între 20% în cazul micilor companii, 28% pentru companiile de talie medie şi 35% din marile companii. Acest lucru poate fi explicat în parte şi prin faptul că în cazul marilor companii este mai probabil să fie afectate de probleme care rezultă din incidente de securitate cibernetică.

Situaţia este similară în cazul României, unde ponderea companiilor asigurate împotriva incidentelor de securitate IT&C variază între 4% în cazul micilor companii, 8% pentru companiile de talie medie şi 14% din marile companii. 

1 COMENTARIU

 1. Naoki Tani, vicepreședinte senior al DOCOMO
  Adoptarea pe scară largă a produselor conforme cu O-RAN îi va permite DOCOMO să construiască rețele extrem de flexibile și să ofere servicii 5G care să satisfacă nevoile clienților. Realizarea interoperabilității multi-furnizor cu acest nou echipament dezvoltat de NEC și Samsung Electronics reprezintă un pas semnificativ în extinderea ecosistemului O-RAN.
  Atsuo Kawamura, vicepreședinte executiv la NEC și președinte al unității de afaceri a serviciilor de rețea ale companiei
  Suntem foarte încântați că am cooperat cu Samsung Electronics în dezvoltarea unei stații de bază 5G conforme O-RAN care permite interoperabilitatea mai multor furnizori.
  DOCOMO, NEC Extinde interoperabilitatea multi-furnizor a unității de bandă de bază a stației de bază 5G bazată pe O-RAN
  Romane nu este timp de pierdut in astfel de ecuații, ești foarte in urma cu munca dar in urma și cu informația.
  Informează-te romane și deschide-ti mintea înainte de a ajunge ultimul din europa… cu alte scuze, alte precipitații și cu norii întunecați deasupra capului.
  Nu ne interesează de companiile românești dacă sunt sau nu sunt asigurate împotriva incidentelor de securitate cibernetică. ( Lenea și prostia se plătește foarte scump, numai in dolari și euro.) La leul romanesc ii sta foarte bine sub salteaua de paie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...