Doar două țări UE nu furnizează arme Ucrainei. Motivele pentru care nu o fac

Doar două țări ale Uniunii Europene, Ungaria și Austria, au refuzat să ajute Ucraina cu arme, în contextul războiului din Ucraina.

Informația a fost transmisă de ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, în cadrul unui interviu preluat de publicația Evropeyska Pravda.

„Cu excepția Ungariei și Austriei, aceasta din urmă ca țară neutră, acum pentru orice țară din Europa, furnizarea de arme Ucrainei nu mai este un subiect tabu, deși așa a fost. Prin urmare, întrebarea nu este dacă ele (țările UE) sunt împotrivă, întrebarea este de ce  atunci când sunt pentru, în termeni practici, apar multe argumente și discuții diferite”, a spus Kuleba.

Ministrul de Externe a adăugat că discuțiile politice ale partenerilor occidentali despre când și ce arme să trimită au costat Ucraina pierderile zilnice de pe front.

În iulie, ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Ungariei, Levente Magyar, în timpul unei vizite la Lviv, a declarat că Budapesta este pregătită să permită tranzitarea, pe teritoriul Ungariei, a întregii asistențe oferite Ucrainei de către alte țări – inclusiv transferul militarilor.

Anterior, Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă și de securitate, Josep Borrell, a anunțat o misiune de instruire a trupelor ucrainene într-o țară vecină cu Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...