Doar o zi, pe litoralul Mării Negre: Președintele Turciei se vede cu Vladimir Putin

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va face o vizită de o zi în Rusia, la Soci, pe litoralul Mării Negre. Se va întâmpla pe 5 august. Preşedinţia de la Ankara, care a făcut anunţul, nu a dat imediat alte detalii.

Kremlinul a precizat prin purtătorul său de cuvânt că Erdogan va fi oaspetele lui Vladimir Putin, cu care va discuta „probleme regionale şi relaţiile bilaterale”.

Cei doi şefi de stat s-au întâlnit ultima dată în 19 iulie la Teheran, iar ţările lor au convenit recent cu Ucraina şi cu Naţiunile Unite să permită reluarea comerţului cu cereale ucrainene prin Marea Neagră, care a fost blocat de la începutul războiului din Ucraina.

Vizita din Iran a fost prima călătorie a liderului de la Kremlin în afara fostei Uniuni Sovietice de la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Atunci, Recep Tayyip Erdogan s-a lăsat așteptat de Vladimir Putin câteva zeci de secunde în fața camerelor de filmat iar imaginile cu liderul de la Kremlin nerăbdător și descumpănit au făcut înconjurul lumii.

În Iran, principalul subiect a fost situaţia din Siria, unde Moscova şi Ankara au interese diferite în contextul războiului civil.

Reuters apreciază că de data aceasta pe agenda dialogului de la Soci va figura şi problema ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...