Documentar biografic: Viața prințului Philip încă de la venirea sa pe lume

Un documentar biografic prezintă viața prințului Philip, Duce de Edinburgh încă de la venirea sa pe lume, pe insula Corfu, în Grecia. Deși s-a născut într-o familie cu ”sânge albastru”, parte a monarhiei Greciei, acesta a fost foarte sărac în copilărie.

B1 TV difuzează vineri seara, de la ora 22:00, documentarul biografic „Prințul Philip”. Din documentar vom afla că tatăl prințului a fost arestat, dar a fost salvat de către intervenția britanicilor, iar în cele din urmă, familia a fost forțată să părăsească Grecia.

Copilăria și adolescența și le-a petrecut în Franța, în Germania, iar mai apoi în Marea Britanie, departe de mama sa, care a fost internată într-un spital de boli mintale, dar și de restul familiei.

Un subiect foarte controversat

Un copil și, mai apoi, un tânăr greu încercat de viață, acesta a continuat să lupte pentru a-și croi propriul drum. În 1939 s-a înrolat în Marina Regală și a luptat în Al Doilea Război Mondial, devenind erou al Marii Britanii.

Documentarul prezintă și legăturile pe care surorile sale le-au avut cu importante personaje din tabăra Germaniei naziste, un subiect foarte controversat și care a fost îndelung dezbătut.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole