Documentar despre Regina Maria, realizat în Franța

Regina Maria a României este – și a fost – foarte îndrăgită de francezi. Așa că, nu e de mirare pentru nimeni că istoricul Stéphane Bern a realizat un film documentar despre Regina Maria.

Acesta se numește „Marie de Roumanie – l’étonnante reine des Carpates” și o prezintă, desigur, pe cea mai puternică femeie a primei jumătăți a secolului trecut, Maria, regina românilor.

Stéphane Bern a lucrat aproape doi ani la acest film. Documentarul – de aproape două ore – conține interviuri cu istorici francezi, dar și români, filmări la castelele Bran și Peleș, la Curtea de Argeș, la Muzeul Cotroceni, dar și imagini vechi, de colecție, care nu au prea fost făcute publice.

Filmul va fi difuzat în cea mai cunoscută emisiune de istorie a televiziunii franceze, «Secrets d’Histoire », luni, 24 ianuarie, începând cu ora 21.10, ora Frantei, pe France 3.

Dar, a fost, deja, prezentat în avanpremieră la Ambasada României de la Paris, unde destinul reginei a făcut pentru cei prezenți, români și francezi, o seară de excepție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...