Documente declasificate: Informații neștiute despre funeraliile prinţesei Diana

Documente recent declasificate dezvăluie că Palatul Buckingham a considerat la funeraliile prinţesei Diana că versiunea cântecului „Candle In The Wind” interpretată de Elton John este „prea sentimentală”.

La acel moment a fost nevoie de intervenţia decanului de la Westminster pentru ca melodia să fie inclusă în ceremonie.

„Prea sentimmentală”, aşa a considerat Palatul Buckingham versiunea „Candle In the Wind” pe care Elton John a pregătit-o pentru funeraliile prinţesei Diana din 1997.

Serviciile reginei au cerut atunci un alt cântec care să însoţească ceremonia, aşa cum arată documente recent declasificate de Arhivele Naţionale britanice şi redate de Sky News.

„Este un punct crucial şi vă îndemnăm să daţi dovadă de îndrăzneală”, a spus preotul Wesley Carr, decan la Westminster, într-o scrisoare trimisă Palatului Buckingham.

În final, scrisoarea sa a făcut ca balanţa să încline în favoarea lui Elton John.

„Aici se întâmplă neaşteptul şi acolo este acel ceva din lumea modernă pe care prinţesa îl reprezenta. Cu tot respectul, cred că orice este clasic sau coral (chiar şi un clasic popular) este nepotrivit”, a pledat preotul.

El a invocat latura populară a prinţesei Diana şi a lui Elton John, explicând că acesta din urmă „a scris noi versuri care sunt ascultate în toată ţara în amintirea Dianei. Se cântă tot timpul la radio. Folosirea cântecului în acest context ar fi generoasă pentru milioanele de oameni care se simt personal îndoliaţi: aceasta este cultura populară la apogeul ei”.

La o săptămână după decesul tragic, funeraliile prinţesei de Wales erau aşteptate de întreaga ţară. Omagiul distant al reginei a şocat o parte a opiniei publice şi palatul Buckingham părea să aibă nevoie de ajutor pentru a înţelege importanţa momentului.

Prințesa Diana, fosta soție a prinţului Charles, s-a stins din viață într-un accident de maşină la Paris, pe 31 august 1997.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...