Doi angajați ANAf Ilfov, reținuți de DNA pentru luare de mită și trafic de influență

Un inspector principal și un consilier superior de la ANAF – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ilfov au fost reținuți pentru luare de mită și trafic de influență.

Conform procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, este vorba de Florin Cristian Roșca, inspector principal în cadrul A.N.A.F. – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ilfov și de Mirela Zeca, consilier superior în cadrul aceleiași instituții.

Reprezentanții DNA susțin că, pe 17 august 2021, în contextul efectuării unui control, Florin Cristian Roșca ar fi pretins și primit pentru sine și pentru colega sa, Mirela Zeca, suma de 2.500 lei de la administratorul unei societăți comerciale.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de cei doi inculpați pentru ca, în raportul de inspecție fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluționării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei, depusă de omul de afaceri, să constate că societatea acestuia este îndreptățită la rambursarea TVA în cuantumul solicitat.

În același context, inculpatul Roșca Florin Cristian i-ar fi promis omului de afaceri că își va exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul A.N.A.F. – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ilfov, pentru ca acestea să aprobe raportul de inspecție fiscală așa cum a fost întocmit”, mai susțin procurorii DNA.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole