Doi italieni morți au fost amendați că nu s-au vaccinat împotriva Covid-19

Dacă pe la noi, pe plaiurile mioritice, sunt scoși, la caz de nevoie – de exemplu, când vine votarea și țara-și cheamă toți cetățenii la urne – și morții din morminte, pe la italieni, morții, săracii, sunt amendați că nu s-au vaccinat împotriva Covid-19.

La începutul anului în curs, Consiliul de Miniștri din Italia dădea un decret prin care persoanele de peste 50 de ani, nevaccinate împotriva Covid-19, sunt amendate cu o sută de euro. După cum relatează Corriere della Sera, Agenția de Venituri, analizând registrul de vaccinări și văzând că în dreptul a două persoane scrie nevaccinat, a recurs imediat la amendă. Reglementările guvernamentale sunt clare. Primul caz, un bărbat de 52 de ani, e în Nocera Inferiore, în provincia Salerno. Omul, până la 1 februarie, nu s-a vaccinat. Și, la sfârșitul lunii martie, familia primește amendă. Numai că, bărbatul care, da, ar fi trebuit să împlinească 52 de ani, este mort de mai bine de 15 ani! Conform certificatului de deces, acesta a fost scos de pe toate listele și din toate registrele existente pe la autoritățile italiene. Doar de la Agenția de Venituri se pare că n-a fost scos.

Și, cum Agenția de Venituri – Fiscul de la noi, cum ar veni – este plin de zel în aplicarea legii, a mai trimis o amendă și unei femei din Napoli. Aceasta, dacă ar fi trăit, ar fi împlinit anul ăsta 51 de ani. Numai că, în 1999, femeia respectivă deceda într-un cumplit accident de circulație. Și, acum, când familia ei a primit amenda, s-a declanșat un șoc psihologic. Și, apropiații se întreabă cum să răspundă la o astfel de solicitare absurdă. Pentru că, în niște vremuri în care tehnologia este atât de avansată și orice informații despre orice pot fi găsite cu ușurință, este inacceptabil să se întâmple așa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole