Doi jurnaliști și un activist de mediu, bătuți crunt. Aceștia filmau un reportaj despre tăierile ilegale de lemn (VIDEO)

Publicat: 17 sept. 2021, 06:59, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Doi jurnaliști și un activist de mediu, bătuți crunt. Aceștia filmau un reportaj despre tăierile ilegale de lemn (VIDEO)

Jurnalistul Mihai Dragolea, un coleg de breaslă și un activist de mediu au fost bătuți în timp ce filmau un material despre tăierile ilegale de lemn din Suceava.

Un grup de 20 de indivizi i-au atacat pe cei trei cu bâte și topoare. Aceștia au ajuns la spital, iar aparatura le-a fost distrusă. Potrivit Greenpeace România, câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la poliție.

 „Dintr-odată am vazut 20 de oameni cu topoare și bâte în mână, printre care se aflau proprietarul și inginerul silvic, iar de acolo au mai fost 10 secunde până ce am fost asaltați. Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ținut Dusterul la 20 de oameni, au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față și am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112”, a declarat jurnalistul Mihai Dragolea pentru Digi24.

Jurnalistul a mai spus că cei care i-au atacat i-au amenințat direct: „Vă omor”.

„Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau un coleg și activistul de mediu Tiberiu Boșutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei.

Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei.(…)

LE: Din informațiile pe care le avem în acest moment, toți trei primesc îngrijiri medicale, iar condiția lor este stabilă”, a anunțat Greenpeace România.

Activistul Tiberiu Boșutar a declarat pentru News Bucovina că atât el, cât și unul dintre cameramani și-au pierdut pentru scurt timp cunoștința în timpul agresiunii.