Doi slovaci urmăriți pentru trafic de droguri au fost prinși la Satu Mare

Publicat: 16 apr. 2022, 11:00, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Doi slovaci urmăriți pentru trafic de droguri au fost prinși la Satu Mare
Politie arest

Poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi a cooperării internaţionale au reţinut, în incinta unui hotel din municipiul Satu Mare, doi cetăţeni slovaci urmăriţi internaţional pentru participare la un grup infracţional organizat şi trafic ilicit de droguri de mare risc, informează, sâmbătă, IGPR.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES, la solicitarea autorităţilor slovace, a fost declanşată o operaţiune pentru localizarea şi reţinerea celor slovaci, unul dintre ei fiind mediatizat şi prin intermediul ENFAST (European Network for Fugitive Active Search Teams), cu sprijinul EUROPOL.

Cei doi se sustrăgeau arestării preventive pentru comiterea infracţiunilor de apartenenţă la un grup infracţional organizat şi trafic de droguri, fiind cercetaţi şi într-un alt dosar penal instrumentat de autorităţile slovace, pentru planificarea unui omor la comandă (faptă neconsumată).

Începând cu anul 2015, cei doi ar fi constituit un grup infracţional organizat, împreună cu alte persoane, prin intermediul căruia ar fi produs şi vândut droguri de mare risc, în valoare de peste 22 de milioane de euro.

Datele furnizate de FAST Slovacia (Fugitive Active Search Teams) au arătat că bărbaţii sunt deosebit de violenţi, posibil înarmaţi, existând informaţii că ar fi trecut frontiera în România în mod fraudulos.

Asupra celor doi cetăţeni slovaci, pentru care a fost declanşată procedura de predare în favoarea autorităţilor slovace, au fost găsite acte de identitate falsificate şi arme albe. Persoanele au fost prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi Curţii de Apel Oradea, acestea fiind arestate preventiv, pentru 30 de zile.

Activităţile investigative au fost efectuate de către FAST România (Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, cu sprijinul SIAS şi DOS.

Schimbul de date şi informaţii cu autorităţile slovace a fost efectuat prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.