Doliu în familia celui care a fost printre fondatorii Microsoft

Publicat: 16 sept. 2020, 16:04, de Ramona Feraru Kim, în Internațional , ? cititori
Doliu în familia celui care a fost printre fondatorii Microsoft

William Henry Gates II a fost un veteran și partener fondator al unei firme de avocatură din Seattle, conform biografiei sale oficiale, a încetat din viață. Tatăl cofondatorului Microsoft Bill Gates a murit luni, la vîrsta de 94 de ani, anunță CNBC.

Bill Gates a spus că tatăl său a avut un rol extrem de important în înființarea organizației caritabile de care s-a ocupat după ce a renunțat la conducerea Microsoft. „Fundația Bill & Melinda Gates nu ar fi ceea ce este astăzi fără tatăl meu”, a spus Gates.

Tatăl lui Bill Gates a fost co-președinte al fundației, care a fost înființată în 2000.

Declarația familiei nu oferă o cauză a decesului.

„Oamenii obișnuiau să-l întrebe pe tatăl meu dacă el era adevăratul Bill Gates”, a scris magnatul. „Adevărul este că el a fost tot ceea ce încerc să fiu eu”.

Gates a povestit cât de încurajatori și răbdători au fost părinții lor. Știau că dragostea și sprijinul mamei și tatălui lor sunt necondiționate. Filantropul a recunoscut influența părinților săi, creditându-i chiar pentru încrederea sa în asumarea unor riscuri uriașe, cum ar fi abandonarea școlii, deoarece „știam că vor fi în colțul meu chiar dacă eșuez”.