Doliu în sportul românesc. A murit un fost mare sportiv și antrenor

Fostul voleibalist și antrenor Constantin Chiţigoi a murit la vârsta de 72 de ani, a anunțat, luni, federația de specialitate.

Chiţigoi s-a născut în 1950, la Bucureşt. A fost component al naţionalei de volei a României, cu care a ocupat locul 5 la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972. De asemenea, a ocupat locul 4 la Campionatele Europene din 1975 şi locul 6 la Campionatele Mondiale din 1974.

Ca jucător, a activat la Rapid (1969-1974), devenind vicecampion naţional în 1972, şi la Steaua (1974-1977), echipă cu care a terminat de patru ori pe locul secund în campionat.

Ca antrenor, Constantin Chiţigoi a fost selecţionerul naţionalei masculine a României în perioada 1998 – 2001 şi a cucerit de patru ori titlul naţional cu formaţia feminină Rapid între 1992 şi 1996. De asemenea, el a mai antrenat, printre altele, formaţiile Calculatorul Bucureşti, Elcond Zalău, Universitatea Craiova, ProVolei Craiova şi Unic Piatra Neamţ, dar şi lotul naţional de juniori (1997).

În ultimii ani din viață, Constantin Chiţigoi și-a dedicat activitatea dezvoltării Academiei de Volei Titanii, pe care a reuşit să o promoveze în Divizia A1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...