Dolj: Craiovenii pot face gratuit teste RT-PCR la Spitalul „Victor Babeş”, începând de vineri

Locuitorii municipiului Craiova care au nevoie de testare tip RealTime PCR pentru COVID-19 o pot face gratuit, începând de vineri, 14 ianuarie 2022, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş”.

Potrivit Primăriei municipiului Craiova, testarea gratuită pentru COVID-19 se poate efectua zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica, între orele 7,00 şi 19,00, fără programare prealabilă, în ordinea sosirii la sediul spitalului din Calea Bucureşti nr. 64.

Testarea se va face până la 1 martie 2022, dar ar putea continua şi după această dată, în funcţie de contextul epidemiologic.

„Rezultatele (exclusiv în limba română) vor fi disponibile pe suport de hârtie la poarta unităţii sau electronic, pe o adresă de e-mail, în termen de maximum 24 de ore de la testare, în funcţie de numărul de solicitări. Astfel, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Victor Babeş’ Craiova se implică şi mai mult în lupta pentru combaterea pandemiei de coronavirus şi vine în întâmpinarea nevoilor craiovenilor privind testarea la COVID-19”, informează Primăria municipiului Craiova.

Testarea se face prin intermediul proiectului „Combaterea răspândirii virusului prin Dotarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Victor Babeş’ Craiova” care are o valoare de circa 10 milioane euro.

Proiectul menţionat a avut în vedere achiziţia unei linii de testare pentru coronavirus formată din aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici şi pregătire pre-PCR şi kituri aferente, a unor ventilatoare, injectomate, monitoare, paturi ATI, aparate de radiologie, ecografe, camere cu termoviziune, tuneluri pentru dezinfecţie prin nebulizare, computer tomograf şi sisteme de filtrare aer şi dezinfecţie prin nebulizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...