Dolj: Incendiul din Parcul ‘Nicolae Romanescu’ a fost stins; au ars aproximativ 10 hectare de vegetație uscată

Pompierii au reuşit să stingă incendiul care a izbucnit duminică după-amiază în Hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu”, după aproximativ trei ore, cauza acestuia fiind focul deschis.

Potrivit ISU Dolj, au ars aproximativ 10 hectare de vegetaţie uscată înaltă, lăstăriş şi resturi vegetale, iar echipele de intervenţie au reuşit să salveze clădirile şi anexele hipodromului şi centrul canin al poliţiei.

În sprijinului echipajelor de pompieri de la ISU Dolj au intervenit şi jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali, acţiunea de stingere a focului fiind îngreunată de vânt.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că, pe durata incendiului, nu s-a luat măsura de evacuare a cetăţenilor care se plimbau pe aleile parcului, fiindcă nu a existat niciun pericol în zona respectivă, însă animalele din grădina zoo au fost închise în cuşti.

Hidranţii au funcţionat în parametrii optimi. Nu am luat măsura de evacuare a cetăţenilor care se plimbă pe aleile parcului, fiindcă nu este niciun pericol în zona respectivă. Ca măsură suplimentară, animalele sălbatice de la grădina zoo au fost închise în cuşti„, a scris Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Hipodromul, care are o suprafaţă de circa 20 de hectare, este parte integrantă a Parcului „Nicolae Romanescu”, care este monument naţional, fiind considerat unul dintre cele mai reprezentative monumente de artă peisageră din România. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...