Dolj: Incendiul din Parcul ‘Nicolae Romanescu’ a fost stins; au ars aproximativ 10 hectare de vegetație uscată

Pompierii au reuşit să stingă incendiul care a izbucnit duminică după-amiază în Hipodromul din Parcul „Nicolae Romanescu”, după aproximativ trei ore, cauza acestuia fiind focul deschis.

Potrivit ISU Dolj, au ars aproximativ 10 hectare de vegetaţie uscată înaltă, lăstăriş şi resturi vegetale, iar echipele de intervenţie au reuşit să salveze clădirile şi anexele hipodromului şi centrul canin al poliţiei.

În sprijinului echipajelor de pompieri de la ISU Dolj au intervenit şi jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali, acţiunea de stingere a focului fiind îngreunată de vânt.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că, pe durata incendiului, nu s-a luat măsura de evacuare a cetăţenilor care se plimbau pe aleile parcului, fiindcă nu a existat niciun pericol în zona respectivă, însă animalele din grădina zoo au fost închise în cuşti.

Hidranţii au funcţionat în parametrii optimi. Nu am luat măsura de evacuare a cetăţenilor care se plimbă pe aleile parcului, fiindcă nu este niciun pericol în zona respectivă. Ca măsură suplimentară, animalele sălbatice de la grădina zoo au fost închise în cuşti„, a scris Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Hipodromul, care are o suprafaţă de circa 20 de hectare, este parte integrantă a Parcului „Nicolae Romanescu”, care este monument naţional, fiind considerat unul dintre cele mai reprezentative monumente de artă peisageră din România. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...