Dominic Fritz: În România, principalul obstacol acum nu sunt centrele de vaccinare, ci numărul redus de doze de vaccin

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că motivul pentru care la Timișoara vor fi operaționale de luni doar două centre de vaccinare este că va exista un număr foarte mic de doze de vaccin disponibile săptămâna viitoare.

Primarul Timișoarei spune că în România a trecut aproape neobservată știrea că Pfizer a anunțat vineri că trebuie să-și extindă liniile de producție a vaccinului în fabrica ei din Belgia, pentru a crește puternic capacitatea până în martie.

„Problema e că asta duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni și Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene pentru luna ianuarie. În România, principalul obstacol momentan nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Dominic Fritz.

El susține că motivul pentru care în Timișoara vor fi operaționale doar doup centre de vaccinare începând de luni (la Iulius Mall și la Spitalul CFR) este că va exista doar un număr foarte limitat de doze disponibile săptămâna viitoare și că abia cu mai multe doze va avea sens să crească și numărul centrelor.

Fritz mai spune că echipa din Primărie și companiile private care au sărit în ajutor „continuă zi și noapte” să amenajeze toate centrele pentru momentul în care vor putea funcționa la maxima capacitate.

„Eu am mare încredere că la nivel european și național se fac toate demersurile posibile pentru a asigura ”porția” română de doze disponibile. Noi, la nivel local, facem tot ce ține de noi pentru a face din această campanie istorică de vaccinare un succes. Fiecare săptămână câștigată înseamnă vieți salvate și o economie care poate reporni mai repede”, adaugă Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole