Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei: În 2003 nu vorbeam niciun cuvânt în română

Potrivit numărătorii paralele parţiale anunţate de USR PLUS, Dominic Fritz, conduce cu 54,88% la alegerile pentru fotoliul de primar al Timișoarei. Nicolae Robu şi-a recunoscut înfrângerea.

Candidatul USR PLUS la funcţia de primar al Timişoarei, Dominic Fritz, conduce cu 54,88% din voturile electoratului timişorean, urmat de Nicolae Robu (PNL) cu 34,10%, potrivit numărătorii paralele parţiale anunţate de USR PLUS.

La şefia Consiliului Judeţean Timiş pe primul loc s-a impus candidatul PNL, Alin Nica (39%), urmat de Cristian Moş de la USR PLUS cu 21% şi de actualul preşedinte al CJ, Călin Dobra (PSD), cu 18%.

La Consiliul Local Timişoara, cel mai mare scor l-a obţinut Alianţa USR PLUS (41,5%) urmată de PNL (30,1%), PSD (9,6%) şi Pro România (5,45%).

Dominic Fritz, un „străin” devenit primar în România

Noul primar ales al Timişoarei, Dominic Fritz, susţinut de USR PLUS, a declarat că Timişoara realizat o nouă revoluţie prin votul care va încheia definitiv perioada de tranziţie de 30 de ani de la căderea comunismului.

„Suntem o comunitate de timişoreni care împărtăşeşte aceleaşi valori şi aceeaşi viziune. Dragi timişoreni, mulţumesc pentru votul vostru, pentru încrederea, energia voastră. Timişoara a scris astăzi din nou istorie, a înfăptuit o nouă revoluţie. Azi, Timişoara a încheiat prin vot definitiv perioada de tranziţie de 30 de ani de după căderea comunismului şi este o onoare incredibil de mare pentru mine că m-aţi ales primarul vostru, un om care a venit prima dată aici în 2003, care nu vorbea niciun cuvânt în română. Aţi scris istorie, România alegând un primar care nu s-a născut în România. Timişorenii şi-au astupat urechile la sirenele naţionalismului, au spus foarte clar Timişoara a fost, este şi va fi un oraş european. Timişoara a scris istorie nu doar în România, ci în toată Europa. Un oraş european a ales un primar european şi trimitem un semnal foarte clar că Timişoara şi Banatul aparţin istoric şi cultural Europei. România aparţine Europei. Administraţia noastră va fi un model pentru toată România, de administraţie deschisă, transparentă, digitalizată, europeană. Voi fi primarul tuturor timişorenilor. Mă adresez şi celor care nu m-au votat astăzi: mă voi lupta în fiecare zi să câştig şi încrederea voastră. Şi vom construi împreună cu voi această comunitate europeană în care fiecare are un loc”, a afirmat Dominic Fritz.

Cine este Dominic Fritz

Nou primar al orașului Timișoara are licență în Științe Politice și Administrative la Universitatea din Konstanz, Germania și un master în Studii de Post-Conflict de la Departamentul de Științe Politice al Universității din York, Marea Britanie.
Între 2009 și 2012 a fost consilier la Agenția Germană pentru Cooperare Internațională, ulterior devenind consilier personal al fostului președinte german Horst Köhler. Între 2016 și 2019 a fost funcționar public la Administrația Prezidențială a Germaniei și șef de cabinet al lui Horst Köhler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...