Donald Trump are multe de pierdut după ce a încurajat protestele violente: Băncile nu mai vor să facă afaceri cu el

Deutsche Bank a decis ca în viitor să nu mai facă afaceri cu președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, sau companiile sale, în urma violențelor care au avut loc miercurea trecută asupra Capitoliului, conform Bloomberg.

Cel mai important creditor al lui Trump, Deutsche Bank, cu împrumuturi de 340 milioane de dolari către Trump Organization, este o entitate care regrupează companiile lui Trump și care este supervizată de cei doi fii ai săi.

Separat, Signature Bank, o instituţie financiară din New York care a deservit mult timp familia lui Donald Trump, a anunţat şi ea în mod oficial că va pune capăt legăturilor cu Donald Trump. Un purtător de cuvânt al băncii a precizat că Signature Bank va închide două conturi personale în care Donald Trump are aproximativ 5,3 milioane de dolari.

„Credem că acţiunea corectă ar fi demisia preşedintelui SUA, care ar fi în interesul naţiunii şi al poporului american”, a informat Signature Bank într-un comunicat de presă publicat luni, potrivit Agerpres.

Donald Trump, pus la pământ de toată lumea

Donald Trump a avut multe de pierdut după ce a încurajat protestul de miercuri, care s-a transformat într-o revoltă în interiorul Capitoliului, în urma căreia cinci oameni și-au pierdut viața, inclusiv un polițist de la Capitoliu care a fost bătut în timp ce încerca să oprească mulțimea.

Asaltul asupra Capitoliului dat de susţinătorii lui Trump, care au copleşit forţele de securitate, a obligat la evacuarea membrilor Congresului şi a întârziat validarea preşedintelui ales, democratul Joe Biden.

Donald Trump, care a contestat fără dovezi validitatea victoriei lui Biden, şi-a lăudat iniţial susţinătorii, dar ulterior a condamnat violenţele.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole