Donald Trump îşi exprimă, în Alaska, susţinerea pentru Sarah Palin, candidată pentru Camera Reprezentanţilor

Fostul preşedinte american Donald Trump, care încearcă să-şi consolideze controlul asupra Partidului Republican în vederea alegerilor legislative din noiembrie, s-a deplasat în Alaska pentru a o susţine pe Sarah Palin, care speră la un fotoliu în Camera Reprezentanţilor de la Washington, relatează duminică AFP.

Trump a preferat cu acest prilej să păstreze misterul în legătură cu o eventuală candidatură a sa pentru un nou mandat de preşedinte în 2024, reluând totodată teoriile privind fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2020, câştigate de democratul Joe Biden.

 

„Alegerile au fost trucate, furate, iar acum ţara noastră este distrusă în mod sistematic”, a declarat fostul lider de la Casa Albă. „Am candidat de două ori, am câştigat de două ori”, a continuat el. „Iar acum… aş putea să fac asta din nou”, a spus Trump.

Sarah Palin (58 de ani), una din principalele figuri ale mişcării populiste şi antielite pe care se bazează Trump, candidează pentru singurul loc al statului Alaska în Camera Reprezentanţilor a SUA, rămas vacant după decesul brusc al republicanului Don Young, care îl ocupa de 49 de ani.

Palin, care a jucat un rol-cheie în virajul spre populism al Partidului Republican din ultimii zece ani, a intrat sub lumina reflectoarelor după ce candidatul republican la preşedinţie John McCain a ales-o să-i fie coechipier, candidată la vicepreşedinţia SUA, la alegerile din 2008. Mulţi observatori consideră că ascensiunea ei a deschis calea lui Donald Trump către Casa Albă.

Trump şi-a manifestat susţinerea în Alaska şi pentru candidata Kelly Tshibaka, aspirantă la înlocuirea Lisei Murkowski, una din puţinele senatoare republicane care au votat în favoarea destituirii lui Trump în ianuarie 2021, în urma asaltului de la Capitoliu. Miliardarul a criticat-o în discursul său pe Murkowski, a elogiat mersul economiei în timpul mandatului său şi a denunţat „eşecul răsunător” al preşedinţiei lui Biden.

La alegerile „de la jumătatea mandatului” din 8 noiembrie a.c. lupta se va da pentru toate cele 435 de locuri din Camera reprezentanţilor şi 35 din cele 100 ale Senatului SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...