Dosar penal de OMOR la Spitalul Sfântul Pantelimon! Procurorii au audiat 3 persoane

Publicat: 12 apr. 2024, 20:27, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Dosar penal de OMOR la Spitalul Sfântul Pantelimon! Procurorii au audiat 3 persoane
Dosar penal de OMOR la Spitalul Sfantul Pantelimon! Procurorii au audiat 3 persoane

Procurorii au anunțat că au deschis un dosar de omor la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde 20 de pacienți au decedat în doar câteva zile! Cazul a fost semnalat de un angajat, care a făcut acuzații foarte grave!

Așadar, procurorii au început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor în dosarul care vizează decesele suspecte de la Spitalul de Urgență Sfântul Pantelimon, din Capitală, după ce au fost audiate trei persoane.

Dosar penal de OMOR la Spitalul Sfântul Pantelimon

Vă reamintim că un angajat a sesizat autoritățile cu privire la decesele din ultimele zile înregistrate la unitatea sanitară din Capitală. Acuzațiile au fost foarte grave. Se pare că denunțătorul a spus că medicii de la ATI au redus dozele unui medicament care inea în viață pacienții și astfel s-a ajuns la 20 de decese în numai câteva zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti informează, vineri, că în cursul zilei au fost audiaţi trei martori – angajaţi ai spitalului, fiind totodată obţinute documentele medicale referitoare la toţi pacienţii decedaţi în cadrul Secţiei A.T.I. în perioada 4-7 aprilie 2024 (17 pacienţi), precum şi alte înscrisuri”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Parchet.

Procurorii precizează că în perioada următoare vor fi examinate documentele obţinute şi vor fi audiaţi alţi martori.

Și Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Bucureşti, după ce un asistemt medical a sesizat că 20 de pacienţi ar fi murit din cauza administrării necorespunzătoare a unui medicament. De asemenea, directorul de îngrijiri a acuzat că este împiedicat să-şi desfăşoare activitatea.

Conducerea Spitalului ”Sfântul Pantelimon” din Capitală a deschis o anchetă internă, însă managerul spitalului, Bogdan Socea, a spus că, din analiza preliminară, nu există date care să ateste o viciere a tratamentului în secția de Terapie Intensivă și că au fost „decese care nu au putut fi evitate”.