Dosar penal în urma exploziei de la Hidrocentrala Stejaru, soldată cu o victimă

Publicat: 23 mart. 2024, 17:08, de Filon Stan, în ACTUALITATE , ? cititori
Dosar penal în urma exploziei de la Hidrocentrala Stejaru, soldată cu o victimă
Dosar penal în urma exploziei de la Hidrocentrala Stejaru

O explozie de proporții a avut loc vineri seara la Hidrocentrala Stejaru, în urma unei defecțiuni. Suflul exploziei a rănit un angajat, care a ajuns la spital.

Dosar penal în urma exploziei de la Hidrocentrala Stejaru, soldată cu o victimă! Poliţiştii au deschis un dosar penal în urma exploziei de vineri seara în urma căreia un angajat a fost rănit, a informat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.

Acuzațiile din dosar sunt unele grave. Mai exact, compania este acuzată de comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

„Cu ocazia deplasării la faţa locului şi a verificărilor efectuate s-a constatat că cele sesizate se confirmă, în urma exploziei, un bărbat în vârstă de 40 ani, din Bicaz, electrician la unitatea în cauză, fiind rănit. Acesta a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la o unitate medicală pentru investigaţii medicale mai amănunţite”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona.

În plus, oamenii legii au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru efectuarea de cercetări privind respectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Vă reamintim că vineri, în jurul orei 18,00, la Hidrocentrala Stejaru a avut loc o explozie ca urmare a unei defecţiuni la un întrerupător de 110 KV. La faţa locului au intervenit pompierii Detaşamentului Piatra-Neamţ cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD TIM.

Bărbatul rănit în urma deflagraţiei a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Hidrocentrala Stejaru se află în operarea şi gestiunea SC Hidroelectric S.A.