Procurorii au deschis un dosar penal pentru incitare la ură sau discriminare în cazul lui Cumpănașu

Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru infracțiunile de incitare la ură sau discriminare, în cazul lui Alexandru Cumpănașu.

Conform Parchetului Judecătoriei Sectorului 4 București, miercuri a fost înregistrat un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a poliției, în care se fac cercetări pentru infracțiunile de incitare la ură sau discriminare, urmărirea penală fiind începută in rem.

„În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice.

În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului”, precizează Parchetul.

Alexandru Cumpănașu, vizat

Totul a pornit după ce Poliția Capitalei a anunțat că face verificări în cazul postărilor lui Alexandru Cumpănașu de pe contul său de Tik Tok, urmărit de aproximativ 500.000 de elevi, după ce mai multe persoane au sesizat că postările și discuțiile lui Cumpănașu cu elevii sunt deplasate.

Cumpănașu îi prezintă pe profesorii ca adversari ai elevilor și îi indeamnă pe elevi la nesupunere. Un exemplu concret este cel al indemnului de a nu mai face exercitii fizice la ora de sport fiindcă ”înregistrările pot fi puse pe anumite site-uri”, aluzie la pedofilie.

„Vreau și eu să văd dacă vreun profesor va avea tupeul – tupeul! – să încalce legea, să-ți pună note și să te condamne că nu ți-ai făcut tema de vacanță”, îi spune, de pildă, Alexandru Cumpănașu, pe un ton revoltat, unui fan care se plângea că s-a săturat să facă teme de vacanță.

1 COMENTARIU

  1. „Haosul nesfârșit de pe străzile noastre cenusii este direct legat de modul în care ne-am crescut copiii în ultimele trei decenii. Iar aceste cadre didactice plus fie senatori, parlamentari, politicieni au o crontributie a lor . În special, copiii noștri sunt învățați la nesfârșit că viața nu are valoare într-o multitudine de moduri. Ei privesc mii de crime, corupție, scandaluri la televizor și în filme pe măsură ce cresc, știrile Tv glorifică politicienii care le spun că este un lucru bun să măcelăreați… într-o colonie , iar nu știm dacă poporul nu îmbrățișează din ce în ce mai mult ideea că persoanele în vârstă ar trebui să fie dispuse să întrebe pentru ca „ștecherul să fie tras” odată ce „utilitatea” lor s-a încheiat. De-a lungul vieții, copiii noștri sunt instruiți de către TV să creadă că au evoluat din animale și că nu există nimic după ce mor. Dacă viața nu are nicio valoare și existența noastră este în esență lipsită de sens, culoare, s-ar putea la fel de bine să faci tot ceea ce îți vine să faci, pentru că mâine viata moderna si tehnologica nu este garantată pentru niciunul dintre noi.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...