Dosarul 10 august rămâne clasat

Publicat: 02 mart. 2021, 15:10, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Dosarul 10 august rămâne clasat

Dosarul privind intervenția din Piața Victoriei a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 rămâne clasat. Decizia Tribunalului București este definitivă.

Instanța a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei.

Procurorii DIICOT anunțau, la mijlocul luni iulie, clasarea parțială a dosarului privind violențele de la 10 august și declinarea unei părți din anchetă către Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, privind intervenția unor jandarmi la protestul Diasporei. Niciunul dintre șefi nu mai era vizat de anchetă.

Fostul procuror-şef al DIICOT Giorgiana Hosu a infirmat parţial, pe 4 august, soluţia de clasare şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Decizia de redeschidere a anchetei trebuie aprobată de un judecător iar solicitarea DIICOT a trecut deja pe la mai multe instanţe. Inițial, DIICOT a sesizat Curtea de Apel Bucureşti, care a decis pe 10 august că nu are competenţa materială de a soluţiona cererea procurorilor şi a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.

În loc să ajungă direct aici, dosarul a fost inițial trimis la Instanţa supremă, pentru soluţionarea unei cereri formulate de colonelul Sebastian Cucoş privind sesizarea Curţii Constituţionale, care a fost respinsă de magistraţi.

Citește și