Dosarul Otopeni. Tribunalul prelungește cu 30 de zile arestarea preventivă pentru cei patru inculpați

Tribunalul București a stabilit, marți, prelungirea cu 30 de zile a arestării preventive în cazul celor patru inculpați cercetați de anchetatorii DNA în mega-dosarul Otopeni.

Aceștia sunt acuzați că au primit sume uriașe ce urmau date drept mită pentru continuarea unor contracte de închiriere a spațiilor pentru servicii de pe aeroporturi.

Decizia de marți a instanței nu este definitivă și poate fi atacată de cei patru la Curtea de Apel București.

Cei patru protagoniști ai mega-dosarului de corupție privind prelungirea contractelor pentru spațiile de servicii din aeroporturi au compărut, vineri, în fața unui judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București care a analizat propunerea procurorilor DNA de prelungire a măsurii arestării preventive dispuse, definitiv de CAB în cazul celor patru.

Curtea de Apel București a răsturnat, definitiv, în 13 aprilie, decizia judecătoarei Anemari Iorgulescu de la Tribunalul București, prin care aceasta stabilise, inițial, lăsarea în arest la domiciliu a celor patru inculpați din dosarul de mare corupție privind prelungirea contractelor in cazul spațiilor de servicii de pe aeroporturi.

Decizia de joi este definitivă, prin ea s-a stabilit admiterea contestației DNA, astfel că toți cei patru inculpați între care fostul director al CNAB George Alexandru Ivan vor fi preluați de la domiciliile lor și încarcerați la arestul central pentru 15 zile.

„I. În baza art. 425 alin. 7 pct.2 lit. a C.p.p.n rap. la art. 204 C.p.p.. admite contestația formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție.

Desființează în parte încheierea pronunțată de către judecatorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București – Secția I Penală în dosar nr. 9800/3/2023, la data de 29.03.2023 și rejudecând pe fond, dispune: în baza art. 226 C.p.p.. admite propunerea de arestare preventivă formulată de către Parchetul de pe lânga iCCJ – DNA în dosar nr. 259/P/2022.

În baza art. 223 alin. 2 C.p.p.. dispune arestare preventivă a inculpaților Bălan CRISTIAN DUMITRU, IVAN GEORGE ALEXANDRU, Lăscuț Cătălin și Tănăsescu RADU LAURENTIU, pe o durată de 15 zile, de la 13.04.2023 la 27.04.2023, inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...