Două bancnote vor fi retrase din circulație

Au loc schimbări pe piața financiară. Două bancnote sunt scoase din circulație. Autoritățile europene sfătuiesc pe oricine care deține astfel de bancnote să le schimbe cât mai curând posibil.

Anunțul a fost făcut de Europol, cea mai mare organizație de poliție din Europa. După un studiu amănunțit, s-a decis retragerea din circulație a bancnotelor de 200 și 500 de euro.

S-a luat decizia de a retrage aceste bacnote, deoarece acestea este foarte posibil să fie contrafăcute, utilizate abuziv și ilegal de către infractori. Deși au încetat să fie tipărite, există încă multe exemplare în circulație. Autoritățile europene au îndemnat persoanele care dețin astfel de bancnote să le schimbe cât mai curând posibil. Altfel, riști să pierzi mulți bani.

Christine Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene, a declarat recent că bancnotele euro vor suferi modificări. Această modificare vine tot din dorința de a opri falsificarea. De asemenea, se va lua în calcul și protecția mediului.

Bancnotele euro vor avea un alt design. Acesta va include elemente comune care să fie relevante pentru toți cetățenii Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole