Două din zece femei din IT au fost inspirate de un model feminin din industrie

Două din zece femei (19%) care lucrează în prezent în IT şi-au asumat un rol în acest domeniu având ca bază de inspiraţie un model feminin, relevă un raport Kaspersky, intitulat „Where are we now? Understanding the evolution of women in technology”.

Pe acest fond, peste o treime (38%) dintre femeile care lucrează în IT şi tehnologie susţin că lipsa femeilor din acest sector le-a făcut precaute cu privire la începerea unei profesii în acest domeniu. Cercetarea Kaspersky, care a implicat 13.000 de bărbaţi şi femei care lucrează în IT, a constatat că aproape jumătate dintre femei (43%) au fost nevoite să-şi găsească rolul în această industrie prin propriile lor cercetări, în timp ce alte 33% au fost încurajate să înceapă o carieră în tehnologie încă din timpul educaţiei primite în şcolile, colegiile sau universităţile în care au studiat.

„În ciuda paşilor pozitivi pentru inversarea stereotipurilor de gen în cadrul industriei, pentru a remodela structurile organizaţionale şi pentru a schimba atitudinile culturale, în absenţa mai multor posturi ocupate de femei, schimbările au limitele lor. Dacă nu există exemple de urmat, nu există o cale clară pe care femeile tinere să o poată urma încă din prima etapă, cea a educaţiei, până la accesul în industrie şi apoi spre roluri de conducere pe care să le dobândească în continuare în carieră”, se menţionează în concluziile raportului de specialitate.

O pondere de 44% din totalul persoanelor chestionate au evidenţiat abilităţile de rezolvare a problemelor ca un prim exemplu în ceea ce priveşte avantajele, iar 40% fac referire la salariile care pot fi obţinute.

Kaspersky este o companie de securitate IT care oferă soluţii de securitate în domeniu, prin care protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali şi 250.000 de companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...