Două ferme de păsări din Constanța, amendate de Garda de Mediu

Două ferme de păsări din localităţile Lumina şi Mihail Kogălniceanu au fost amendate cu suma totală de 110.000 de lei, iar activitatea uneia dintre ele a fost suspendată, a informat Garda de Mediu Constanţa.

Dacă o fermă a fost amendată, pentru că a depăşit capacitatea maximă autorizată pentru creşterea păsărilor de carne, cealaltă a fost sancționată deoarece activitatea se derula fără viza anuală.

„Garda Naţională de Mediu Constanta a efectuat inspecţii planificate la doua ferme de creştere intensivă a păsărilor cu o capacitate mai mare de 40.000 de locuri. Controalele s-au finalizat cu amenzi în valoare totală de 110.000 lei şi cu suspendarea activităţii unei ferme”, a transmis Garda de Mediu Constanţa, pe pagina sa de Facebook.

Ferma din Lumina a fost amendată cu 50.000 de lei, în timp ce compania din Mihail Kogălniceanu cu 60.000 de lei, iar în plus, i-a fost suspendată și activitatea.

„Societatea care desfăşoară activitate în comuna Lumina nu a respectat condiţiile din autorizaţia integrată de mediu, constatându-se că s-a depaşit capacitatea maxima autorizată pentru creşterea păsărilor de carne. De asemenea, nu a respectat frecvenţa stabilită prin actul de reglementare în ceea ce priveşte monitorizarea factorilor de mediu – aer, apă, sol. S-a aplicat sancţiune în valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale şi au fost stabilite măsuri pentru conformarea cu autorizaţia integrată de mediu şi legislaţia în vigoare. Operatorul fermei din comuna Mihail Kogălniceanu a fost sancţionat cu amenda de 60.000 lei pentru desfăşurarea activităţii fără viza anuală, primind şi sancţiune complementară de suspendare a activităţii până la intrarea în legalitate”, arătat Garda de Mediu Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Românii și corupția politică

De ce “românii și corupția”? Pentru că ar trebui să “stăm strâmb și să judecăm drept”, așa cum spune o vorbă românească! Așa cum...