Două state din SUA dau jos masca. Se pregătește deschiderea totală

Statele americane Texas și Mississippi  anunță ridicarea restricțiilor de distanțare și chiar eliminarea obligativității purtării măștilor precum și dechiderea totală a economiei.

Potrivit presei americane și alți guvernatori, printre care și cei ai statelor Michigan, Kentucky și Pennsylvania, au anunțat că restaurantele și alte locuri publice pot primi mai mulți clienți.

Anunțurile sunt contestate de medici și vin după ce președintele Joe Biden a promis că, în trei luni, SUA vor avea doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru toți adulții.

Guvernatorul statului Texas, republicanul Greg Abbott, a anunțat că toate afacerile pot fi deschise total, din 10 martie. Directorul Centrului American pentru Controlul Bolilor a avertizat că nu este momentul pentru relaxări atât de importante.

Rata de spitalizare dar și cea de infectare au scăzut în Texas

El se bazează pe faptul că în Texas, un million de cetățeni se pot vaccina săptămânal, ceea ce ar însemna că până la mijlocul lunii, jumătate dintre cei vârstnici să fie deja imunizați cu ser împotriva COVID-19.

Rata de spitalizare dar și cea de infectare au scăzut în Texas, atingând cel mai redus nivel de la finalul anului trecut, mai puțin de 7.700 de cazuri noi pe zi.

De asemenea, în San Francisco, restaurantele, barurile și locurile de recreere se redeschid, pentru prima data de anul trecut.

1 COMENTARIU

 1. „Este timpul să deschidem Texasul 100%”, spune guvernatorul Abbott, inversând ordinele de pandemie și mascare” Abbott a mai spus; „Texasul se află într-o poziție mult mai bună acum” din cauza numărului crescut de vaccinări și a scăderii spitalizării și a ratei de pozitivitate.

  Dacă spitalizările COVID-19 cresc peste 15 la sută, a spus Abbott, atunci judecătorii județeni pot opta pentru strategii mai stricte de atenuare a coronavirusului, dar că nu ar putea emite un alt mandat de mască.

  Guvernatorul GOP Texas, Gregg Abbott, a declarat marți că va inversa ordinea de mascare și multe alte mandate COVID-19 pe care le-a pus în aplicare anul trecut.

  Abbott a făcut aceste declarații exact la opt luni după emiterea măștii și a altor mandate COVID-19 într-o adresă la nivel de stat, într-o adresă către Camera de Comerț Lubbock.

  „Prea mulți texani au fost scăpați de oportunitățile de angajare”, a spus Abbott, „Prea mulți proprietari de întreprinderi mici s-au străduit să-și plătească facturile. Acest lucru trebuie să se încheie. Acum este timpul să deschidem Texas la sută”.

  Companiile vor putea, de asemenea, să se deschidă la o capacitate de 100%, indiferent de clasificări începând cu 10 martie, împreună cu alte relaxări ale mandatelor COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...