Două țări din Europa interzic zborurile din Marea Britanie, de teama noii tulpini a Covid-19

Două țări din Europa au interzis zborurile din Marea Britanie, după ce specialiștii britanici au descoperit o nouă tulpină a coronavirusului.

Astfel, prima țară care a decis interzicerea zborurilor din Marea Britanie este Olanda. Restricția va fi valabilă până la începutul anului viitor.

Interdicţia este valabilă de duminică dimineaţă şi guvernul olandez a precizat că reacţionează astfel după măsurile mai stricte impuse de autorităţile britanice la Londra şi în sud-estul Angliei.

Autoritățile olandeze susține că vor analiza, “împreună cu celelalte naţiuni din Uniunea Europeană, posibilităţile de a bloca venirea virusului din Marea Britanie”.

Guvernul olandez a recomandat populaţiei să nu călătorească în această perioadă decât dacă este strict necesar.

De asemenea și Belgia va interzice, din precauţie, zborurile care vin din Marea Britanie, începând de la miezul nopţii, pentru cel puţin 24 de ore, a anunţat premierul Alexander De Croo la postul VRT, potrivit La Libre.

Sunt suspendate şi cursele feroviare Eurostar venite din Marea Britanie.

Măsura este valabil iniţial 24 de ore, deoarece încă este analizată de specialişti situaţia cu privire la noua tulpină a coronavirusului. “Nu avem un răspuns concludent”, a aformat De Croo.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai transmisibilă şi a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc, conform News.ro.

În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu va exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole