Directorul OMS: Doza suplimentară de vaccin anti-Covid ar trebui amânată ca prioritate

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că doza suplimentară de vaccin anti-Covid ar trebui amânată ca prioritate şi ar trebui oferită pentru creşterea ratelor de imunizare în ţările unde doar 1 -2% din populaţie a fost vaccinată.

El a afirmat că, dacă ratele de vaccinare nu cresc la nivel global, variante mai puternice ale coronavirusului ar putea să se dezvolte, iar serurile prevăzute ca doze suplimentare ar trebui donate ţărilor unde oamenii nu au primit nici măcar prima doză, informează The Guardian.

În prezent, administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID este extrem de discutată în toate statele lumii.

Statele Unite au anunţat că recomandă administrarea celei de-a treia doze după 8 luni de la rapel, iar un program în acest sens va fi demarat pe 20 septembrie.

De câteva săptămâni, Israelul a început administrarea dozei suplimentare.

Danemarca urmează să prezinte liniile directoare în acest sens, privitor la cei cu sistem imunitar slăbit, în timp ce Franţa plănuieşte să înceapă administrarea luna viitoare. 

În anumite cantoane din Elveţia acest lucru este deja în curs, iar Germania are în vedere administrarea celei de-a treia doze în cazul tuturor celor care au schema de vaccinare completă.

La nivel mondial, până în prezent, au fost administrate aproximativ 5 miliarde de doze de vaccin anti-Covid, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...