Dozele „booster” pot fi administrate la trei luni de la a doua doză de vaccin

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că a treia doză de vaccin anti-COVID-19 poate fi administrată cel mai devreme la trei luni după finalizarea schemei iniţiale de vaccinare cu două doze.

Precizările vin în contextul în care Europa se confruntă cu o creștere îngrijorătoare a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Deşi recomandarea actuală este aceea de a administra doze booster preferabil după şase luni, datele actuale disponibile susţin administrarea sigură şi eficientă a dozei booster cel mai devreme la trei luni după finalizarea schemei iniţiale de vaccinare”, a declarat directorul departamentului de strategie vaccinală din cadrul EMA, Marco Cavaleri, într-o conferinţă de presă.

EMA este gata să examineze orice vaccin ce va fi modificat pentru a combate noua variantă Omicron, dacă va fi nevoie, dar între timp, combaterea răspândirii variantei dominante Delta ar trebui să fie prioritară în lupta împotriva actualului val al pandemiei de COVID-19, a precizat oficialul EMA, citat de Reuters.

Situaţia imunologică rămâne extrem de îngrijorătoare în Europa. Varianta Delta rămâne principala ţintă a acţiunilor de sănătate publică desfăşurate pentru a combate pandemia şi consecinţele ei”, a spus Marco Cavaleri.

BioNTech-Pfizer au devenit miercuri primii dezvoltatori de vaccinuri anti-COVID-19 care au publicat aceste date şi au precizat că schema lor de vaccinare cu trei doze este capabilă să neutralizeze varianta Omicron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...