Dr. Adrian Marinescu: „Mi-aș dori ca fiecare cameră de gardă să aibă anticorpi monoclonali”

Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, a declarat recent, la ”Aleph News” că, în condițiile actuale, fiecare cameră de gardă ar trebui să aibă anticorpi monoclonali.

De exemplu, cineva este la camera de gardă, vulnerabil, în prima zi sau a doua zi. Totul este bine. Faci un CT și totul este ok. Dar ar putea să evolueze prost în următoarele zile și atunci trebuie să vii cu ceva care să prevină. Dacă a apucat să se infecteze și nu este vaccinat, anticorpii monoclonali ar putea fi o soluție”, a explicat medicul Marinescu.

 „Mi-aș dori ca fiecare cameră de gardă să aibă anticorpi monoclonali. Vine pacientul, te duci la camera de gardă, ai testul pozitiv, primești anticorpi monoclonali, te întorci acasă. Procentul este mare și mulți nu știu că sunt vulnerabili”, avertizează  medicul Marinescu.  

Tratamentul este o combinație de doi anticorpi monoclonali (bamlanivimab și etesevimab) indicat pacienților cu coronavirus care nu necesită oxigen, dar prezintă un risc ridicat de a dezvolta o formă severă de Covid-19.

 Comisia Europeană a anunțat semnarea unui contract de achiziții cu o companie farmaceutică pentru tratamentul cu anticorpi monoclonali pentru pacienți cu Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...