Dr. Adriana Pistol: În ultima săptămână, a continuat descreşterea numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Adriana Pistol, a anunțat, luni că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.599 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 , cu 534 mai multe faţă de ziua anterioară.

462 dintre cazurile noi înregistrate în ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

În prezent, 3.580 persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, reprezentând 14,6% din totalul paturilor alocate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

La ATI sunt trataţi 253 de pacienţi, dintre care 215 sunt nevaccinaţi anti-COVID-19, iar rata de utilizare a paturilor de terapie intensivă se ridică la 13,41%.

Din totalul pacienţilor internaţi, 467 sunt minori, dintre care 461 sunt internaţi în secţii şi şase la ATI.

„Avem o rată de utilizare a paturilor atât în terapie intensivă, cât şi în celelalte secţii ale unităţilor sanitare care se menţine scăzută. Prin urmare, toţi managerii unităţilor sanitare care îngrijesc pacienţi cu COVID-19, conform planului de rezilienţă, odată ce se înregistrează o scădere a numărului de cazuri şi dânşii pot să reducă numărul de paturi care sunt alocate, asigurând astfel un număr mai mare de paturi pentru pacienţii cu alte patologii”, a precizat dr. Adriana Pistol.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate în jur de 12.000 de teste, dintre care peste 10.000 au fost teste rapide antigenice.

În ultima săptămână, a continuat descreşterea numărului de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, a subliniat dr. Pistol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...