Dr. Emilian Popovici: Numărul cazurilor de la ATI crește constant, ceea ce arată că epidemia nu a ajuns la platou

Medicul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, avertizează că valul epidemiologic nu a ajuns la faza de platou și că  măsurile sunt insuficiente.

Specialistul epidemiolog spune că, atunci când se analizează raportările la cazurile noi, trebuie să ținem seama de numărul pacienților din secțiile ATI, număr legat direct de numărul formelor grave de boală, care reprezintă realitatea privitoare la  infecțiile noi.

„Aceste cazuri de la ATI cresc constant, asta arată că suntem cu epidemia în creștere, nicidecum nu am ajuns la platou”.

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, dr. Popovici, face și o comparație dramatică: ”Mor oameni, într-o săptămână mor atâția câți au murit la Revoluție și la cutremurul din 1977. La un moment se va face o decontare”.

De trei luni, stăm la un număr clasic de reproducere de peste 1,1. La acest număr nu e voie să stai mai mult de două săptămâni„,  explică la digi24 epidemiologul Emilian Popovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...